لاپاراسكوپي

لاپاراسكوپي

لاپاراسكوپي

چرا لاپاراسكوپي بهتر از جراحي باز است؟

لاپاراسكوپي روش مقابل جراحي باز است كه تنها از طريق ايجاد دو يا ۳ شكاف كوچك بروي شكم قابل انجام شدن است. روش لاپاراسكوپي از ۱۰۰ سال پيش براي تشخيص بيماري و درمان مشكلات ناحيه شكم و لگن بيماران رواج يافته است. تمام ترس و ناراحتي هاي جراحي باز به دليل ايجاد شكاف بزرگ و عميقي است كه بوجود مي آيد و عواقبي دارد كه اثرات آن تا حدود زيادي بر روي بدن به جا مي ماند. اگر چه تصميم نهايي بيمار براي انتخاب جراحي با صلاحديد پزشك صورت مي گيرد اما لازم است دلايل برتري و تفاوت هاي اين دو روش را بيان نمائيم.

كوچك بودن جاي زخم در لاپاراسكوپي

ميتوان گفت مهم ترين مزيت اين روش همين كوچك بودن اسكار است كه موجب تسريع بهبودي بيمار در مقايسه با جراحي باز است. زخم هاي كوچك نيم تا يك سانتي متري هم سريع تر خوب مي شوند هم جاي زخمي باقي نميگذارند. از طرفي بيمار با درد كمتري مواجه است كه در نتيجه مي تواند سريع تر در حدود چند روز به فعاليت هاي عادي خود برگردد. اين در حالي است كه در جراحي باز بيمار براي بهبودي به چندين هفته زمان و بستري شدن در بيمارستان، نياز دارد.

كاهش چسبندگي ناحيه لگن و شكم در جراحي

چسبندگي عارضه ي رايج جراحي شكم و لگن است كه عوارض متعددي مانند انسداد روده، درد زياد و اختلال در باروري را به دنبال خود به همراه دارد. لذا پزشكان بسيار تلاش مي كنند تا با هنر جراحي خود ميزان چسبندگي بعد ازعمل را كاهش دهند تا عوارض جانبي فوق را به همراه نداشته باشد. جراحي به روش لاپاراسكوپي اين مزيت را دارد كه به سبب كاهش چشم گير ارتباط اعضا و بافت بدن با محيط بيرون و دستگاه هاي جراحي، ميزان چسبندگي عمل را به حداقل سطح مي رساند.

عفونت كمتر زخم ها كوچك هستند و در حين عمل بافت هاي بدن ارتباط ناچيزي با محيط خارج دارند لذا خطر ايجاد عفونت بسيار كاهش مي يابد.

  • درد كمتر بيمار
  • كاهش زمان بستري شدن
  • ديد بهتر جراح نسبت به اندام هاي داخلي
  • حفظ زيبايي بدن بيمار از جاي زخم و كاهش ناراحتي هاي پوستي

در كنار همه اين موارد نيز دقت بفرماييد لاپاراسكوپي داراي محدوديت اجرا هست. روش انجام اين عمل به دليل ظرافت و دقتي كه ميطلبد طولاني تر از جراحي باز است و گازي كه در شكم براي اجراي اين روش دميده مي شود براي افراد داراي مشكلات تنفسي و بيماري هاي خاص قلبي مي تواند خطرناك باشد. لذا اين روش براي اين افراد توصيه نمي شود و محدوديت اجرايي دارد مگر پزشك معالج مشكلي در اجراي آن نبيند.